Tervepä terve.
Köyhällekin maistuu makea.
Peruskaura 1: Kuumenna paistinpannu, siinä sulata voita. Ruskista hetki kaurahiutaleita pannulla. Lisää sokeria. Syö
Perustoffee 2 on sokerin, voin ja kerman seos. Seoksen koostumus muuttuu, kun ainesosien suhde muuttuu.
Inkivääritoffee 3: Kuumenna voita paistinpannulla, n. 100 grammaa. Kun tirisee, lisää sokeria, noin puoli desiä. Anna kiehua. Sokeri-rasvaseos on aluksi keltaista ja rakeista, sitten sokeri sulaa kuumassa ja seos muuttuu nestemäiseksi ja ruskeaksi. Sokerin määrä vaikuttaa seoksen kovuuteen. Heitä sekaan inkiväärinpalojen keitinvettä. Keitä kunnes tahmaista.
Toffeen koostumus testataan laittamalla pisara kylmälle alustalle.
Kaurainkivääritoffee 4: Tee kuten edellä ja havaitse seos nestemäiseksi. Iske sekaan kauraryynejä. Sekoita. Ålä polta seosta. Laita seos leivinpaperille. Levittele. Minun tahnani oli erittäin rasvaista. Siitä saa jäähtyneenä pyöritellä pallosia, ja rasvaisuuden saanee pois pienellä määrällä perunajauhoja. Tätä en kuitenkaan kokeillut, koska kaapissa ei ole perunajauhoja.
Seos on ruskeaa ja ryynimäistä, yllättäen. Maku on miellyttävä, mikäli tykkää inkivääristä.
Hedelmätoffee 5: Laita kauraryynien sijasta banaania ja appelsiinia. Laita myös alkuseokseen suhteessa enemmän sokeria ja vain vähän rasvaa. Hedelmiä voi keitellä karamellitahnaksi. Voit myös keitellä sokerista ja voista kinuskiseoksen ja kaataa sen hedelmänpalojen päälle. Mitä imelämmän seoksen teet, sitä kirpeämpiä kannattaa hedelmien olla, kokeile esimerkiksi mandariinejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti