Googlasin yleishyvän inkiväärikarkin ohjeen. Se menee näin.
Osta inkiväärinjuurta. Ostin kaksi isoa. Viipaloi ne. Masokisti saa myös kuoria, mutta oikeasti, se on ihan turhaa. Viipaloi ohuiksi. Heitä väljään veteen kiehumaan. Keittele miedosti poreilevassa vedessä, kunnes inkivääri on pehmennyt. Siihen voi mennä tunti tai viisi. Myöhään illalla päätin, että nyt ne saakelin kinkiväärit ovat tarpeeksi pehmeitä ja kalastelin ne liemestä. Talosta ei löytynyt sokeria tarpeeksi sokeroimiseen.
Inkiväärit on tarkoitus sokeroida kuten munkit. Joo, heitin sokerit inkiväärisetin päälle ja annoin muhia vain huomatakseni, että inkiväärini olivat vielä valuneet astian pohjalle, ja minulla on nyt kipollinen sokeriliemessä lilluvia inkivääriviipaleita. Jei.
Keitinvedestä yritin keittää hilloa. Saattaa olla, että pektiini tuhoutuu liian pitkään keitellessä. Minulla on nyt desinfiointikeitetyssä lidlin maapähkinävoipurkissa inkiväärisokerivettä.
Joka tapauksessa, herkkua on. Molempia voi käyttää mausteena tai vedellä sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti