Olen löytänyt maukkaimmat viinirypäleet Siwan antoisista laareista. Kaikki dyykatut safkat kannattaa pitää jääkaapissa, jolloin esimerkiksi nektariinit saavat pari lisäpäivää. Monipakkauksista kannattaa kaivaa pois ne valmiiksi homehtuneet, ja ottaa vain säilyneet.
Ennen käyttöä minulla on tapana huuhtoa rypäleet ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä, jotta kuorista lähtee paha maku pois.
Salaattiruukut voi laittaa multaan kasvamaan, mikäli paikka on. Ne jatkavat sitten iloisesti kasvua. Takapihallani kasvaa hienosti dyykattua lehtisalaattia.
Viime vuonna dyykkailin myös liljoja. Syksyllä istutin ja ne ovat kukkineet komeasti. Lumen alla olivat säilyneet nekin, joille en paikkaa keksinyt. Ne eivät ole vielä kukkineet, koska pääsivät vasta keväällä maahan.
Vanhat sipulit ja valkosipulit kannattaa istuttaa, ja niiden vihreät osat ovat syötäviä. Porkkanakin on kaksivuotinen kasvi; mikäli se on jo liian vanha syötäväksi, voit nakata senkin kukkapenkkiin. Naatti kasvaa, ja kasvi tekee siemeniä. Seuraavana vuonna saat omia porkkanoita.
Itäneet perunatkin sietää iskeä penkkiin. Peruna tarvitsee syvän mullan ja mukulat täytyy pitää peitettyinä. Vihreä peruna ja kaikki vihreät osat ovat myrkyllisiä. Perunaa voi istuttaa keväästä juhannukseen. Siihen tulee vehmaat varret ja valkeita kukkia, vaikka syötävät eivät kasvaisikaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti